Kuřecí karbanátky s ovesnými vločkami
35 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí prsa
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 3špetkySůl bylinková
- 100gramůOvesné vločky
- 0,5lžíceOmáčka sojová - Tamari
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
947 mg
Postup přípravy
- 1Petrželovou nať omyjeme s pokrájíme ji nadrobno. Omytá kuřecí prsa pokrájíme na kusy a pomeleme je na masovém strojku. Ovesné vločky dobře promyjeme, necháme je v sítu odkapat a dáme je k masu. Ještě do směsi přidáme vejce, pepř, petrželku, sójovou omáčku a sůl podle chuti. Směs dobře promícháme.
- 2Rozehřejeme si teflonovou pánev (nebo jinou s nepřilnavým dnem). Těsto nabereme velkou lžicí a vložíme je na rozpálené dno. Hromádky upravíme do tvaru karbanátků a jakmile se začnou smažit, přilijeme trošku vody (50-70mm) a pod pokličkou dusíme 10 minut. Pak je otočíme a dusíme dalších 5 minut. Servírujeme je hned horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.