Kuřecí karbanátky s ovesnými vločkami

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramKuřecí prsa
    • 2kusyVejce slepičí
    • 2lžícePetržel hladkolistá
    • 3špetkySůl bylinková
    • 100gramůOvesné vločky
    • 0,5lžíceOmáčka sojová - Tamari
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
947 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželovou nať omyjeme s pokrájíme ji nadrobno. Omytá kuřecí prsa pokrájíme na kusy a pomeleme je na masovém strojku. Ovesné vločky dobře promyjeme, necháme je v sítu odkapat a dáme je k masu. Ještě do směsi přidáme vejce, pepř, petrželku, sójovou omáčku a sůl podle chuti. Směs dobře promícháme.
  • 2
    Rozehřejeme si teflonovou pánev (nebo jinou s nepřilnavým dnem). Těsto nabereme velkou lžicí a vložíme je na rozpálené dno. Hromádky upravíme do tvaru karbanátků a jakmile se začnou smažit, přilijeme trošku vody (50-70mm) a pod pokličkou dusíme 10 minut. Pak je otočíme a dusíme dalších 5 minut. Servírujeme je hned horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.