Kuřecí kari po thajsku pro alergiky

55 min.
Thajsko

Ingredience

    • 800mililitrůMléko kokosové
    • 450gramůKuřecí prsa
    • 2lžíceOlej kukuřičný
    • 1kusPaprika červená
    • 1kusPaprika zelená
    • 1kusPaprika žlutá
    • 2lžíceKari pasta zelená
    • 2lžičkyCukr palmový
    • 4kusyChilli paprička zelená
    • 150gramůFazolové lusky zelené
    • 80gramůThajská bazalka
    • 1kusChilli paprička
    • 3lžíceOmáčka rybí
    • 4kusyKafirové listy
    • 2,5kusyGalgan
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
49 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z povrchu kokosového mléka odebereme kokosovou smetanu a vlijeme do kastrolu. Mléko ponecháme stranou na později.
  • 2
    Do kokosové smetany vložíme kuře a přidáme 2 listy mauricijské papedy. Vaříme 10 minut na střední teplotě, dokud se kuře neprovaří. Pak kuře vyndáme na talíř.
  • 3
    Kokosovou smetanu dál vaříme, dokud se z ní neoddělí olej. Odložíme stranou.
  • 4
    Omyjeme papriky, rozkrojíme je na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví a pokrájíme je na nudličky. Vložíme do velké pánve a 3 minuty smažíme na kukuřičném oleji. Potom je odložíme stranou.
  • 5
    Do pánve vlijeme lžíci kokosového mléka a přidáme k němu kari pastu. Smažíme asi 1-2 minuty, dokud se neuvolní vůně. Přilijeme rybí omáčku a přidáme cukr. Promícháme.
  • 6
    Vlijeme zbytek kokosového mléka, zelenou chilli papričku, galgan a zelené fazolky. Promícháme a na mírném ohni provaříme 5 minut. Přidáme papriky, kuře a kokosovou smetanu. Vaříme 5 minut, dokud se kuře neprohřeje. Přidáme zbylé dva natrhané listy mauricijské papedy, podrcenou chilli papričku a listy bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.