Kuřecí kari po thajsku pro alergiky
55 min.
Ingredience
- 800mililitrůMléko kokosové
- 450gramůKuřecí prsa
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 2lžíceKari pasta zelená
- 2lžičkyCukr palmový
- 4kusyChilli paprička zelená
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 80gramůThajská bazalka
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceOmáčka rybí
- 4kusyKafirové listy
- 2,5kusyGalgan
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
49 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z povrchu kokosového mléka odebereme kokosovou smetanu a vlijeme do kastrolu. Mléko ponecháme stranou na později.
- 2Do kokosové smetany vložíme kuře a přidáme 2 listy mauricijské papedy. Vaříme 10 minut na střední teplotě, dokud se kuře neprovaří. Pak kuře vyndáme na talíř.
- 3Kokosovou smetanu dál vaříme, dokud se z ní neoddělí olej. Odložíme stranou.
- 4Omyjeme papriky, rozkrojíme je na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví a pokrájíme je na nudličky. Vložíme do velké pánve a 3 minuty smažíme na kukuřičném oleji. Potom je odložíme stranou.
- 5Do pánve vlijeme lžíci kokosového mléka a přidáme k němu kari pastu. Smažíme asi 1-2 minuty, dokud se neuvolní vůně. Přilijeme rybí omáčku a přidáme cukr. Promícháme.
- 6Vlijeme zbytek kokosového mléka, zelenou chilli papričku, galgan a zelené fazolky. Promícháme a na mírném ohni provaříme 5 minut. Přidáme papriky, kuře a kokosovou smetanu. Vaříme 5 minut, dokud se kuře neprohřeje. Přidáme zbylé dva natrhané listy mauricijské papedy, podrcenou chilli papričku a listy bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.