Kuřecí křidélka na pomerančích
40 min.
Ingredience
- 300gramůOmáčka Hoisin
- 3kusyPomeranče
- 130gramůSalát hlávkový
- 3kusyCibulka jarní
- 750gramůKuřecí křídla
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
33 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Ve velké porcelánové míse smícháme grilovací omáčku se šťávou z pomeranče, vložíme kuřecí křidélka, důkladně promícháme. Křidélka několikrát obrátíme, aby je marináda pokryla ze všech stran. Mísu s křidélky dáme na 10 minut marinovat do ledničky.
- 2Gril předehřejeme na vysokou teplotu, křidélka rozložíme na velký plech, potřeme marinádou a grilujeme přibližně 20 minut. Během grilování je neustále obracíme a potíráme zbylou marinádou. Maso musí být pořádně propečené a kůžička na nich křupavá.
- 3Oloupeme zbývající 2 pomeranče, rozdělíme je na dílky, salát rozdělíme na listy, které opereme a osušíme, cibulky nakrájíme na kolečka.
- 4Na 4 talíře rozložíme listy salátu, na ně položíme grilovaná křidélka, ozdobíme dílky pomeranče a posypeme cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.