Kuřecí křidélka na pomerančích

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůOmáčka Hoisin
    • 3kusyPomeranče
    • 130gramůSalát hlávkový
    • 3kusyCibulka jarní
    • 750gramůKuřecí křídla
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
33 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké porcelánové míse smícháme grilovací omáčku se šťávou z pomeranče, vložíme kuřecí křidélka, důkladně promícháme. Křidélka několikrát obrátíme, aby je marináda pokryla ze všech stran. Mísu s křidélky dáme na 10 minut marinovat do ledničky.
  • 2
    Gril předehřejeme na vysokou teplotu, křidélka rozložíme na velký plech, potřeme marinádou a grilujeme přibližně 20 minut. Během grilování je neustále obracíme a potíráme zbylou marinádou. Maso musí být pořádně propečené a kůžička na nich křupavá.
  • 3
    Oloupeme zbývající 2 pomeranče, rozdělíme je na dílky, salát rozdělíme na listy, které opereme a osušíme, cibulky nakrájíme na kolečka.
  • 4
    Na 4 talíře rozložíme listy salátu, na ně položíme grilovaná křidélka, ozdobíme dílky pomeranče a posypeme cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.