Kuřecí maso na mrkvi se sýrovou omáčkou

30 min.

Ingredience

    • 60gramůKuřecí maso vařené
    • 1kusCibule lahůdková
    • 200gramůKarotka
    • 25gramůSýr Čedar
    • 1lžičkaMáslo čerstvé
    • 150mililitrůVývar drůbeží
    • 4lžíceMléko plnotučné
    • 0,5lžíceOlej Heliol jedlý
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené kuřecí maso (nejlépe z prsou) pokrájíme na malé kousky. Očištěnou cibulku nakrájíme nadrobno. Karotku oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Tvrdý sýr si jemně nastrouháme do misky a odložíme ho stranou.
  • 2
    V hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní kousky uvařeného masa a nastrouhanou karotku. Směs promícháme a restujeme asi 1-2 minuty. Poté ji poprášíme hladkou moukou a restujeme další 1 minutu. Přilijeme kuřecí neslaný vývar a za stálého míchání ještě mléko. Kuře s mrkví pomalu mícháme a vaříme 6-7 minut. Pak pánev odstavíme z plotny, zamícháme sýr a když se rozpustí tyčovým mixérem vše rozmixujeme na konzistenci, jakou potřebujeme pro své dítě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.