Kuřecí maso na pórku

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso bez kůže (nejlépe ze stehna nebo křídla) nakrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme pórek (použijeme bílou část), mrkev, a zeleninu pokrájíme na plátky.
  • 2
    V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo s olejem. Na něm zpěníme pórek, přidáme pokrájené maso a restujeme krátce 1-2 minuty. Přidáme mrkev, promícháme, pak přilijeme vodu a pod pokličkou kuře dusíme 15 minut.
  • 3
    Mražený zelený hrášek v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a dáme ho do pánve. Vše ještě budeme dusit 5-8 minut.
  • 4
    Po krátkém vychladnutí kuře se zeleninou i zbylou šťávou rozmixujeme na hladké pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.