Kuřecí maso na pórku
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaOlej kokosový
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 160gramůKuřecí stehna
- 200gramůMrkev kořen
- 50gramůHrášek mražený
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso bez kůže (nejlépe ze stehna nebo křídla) nakrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme pórek (použijeme bílou část), mrkev, a zeleninu pokrájíme na plátky.
- 2V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo s olejem. Na něm zpěníme pórek, přidáme pokrájené maso a restujeme krátce 1-2 minuty. Přidáme mrkev, promícháme, pak přilijeme vodu a pod pokličkou kuře dusíme 15 minut.
- 3Mražený zelený hrášek v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a dáme ho do pánve. Vše ještě budeme dusit 5-8 minut.
- 4Po krátkém vychladnutí kuře se zeleninou i zbylou šťávou rozmixujeme na hladké pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.