Kuřecí maso s galgánem a kari
40 min.
Ingredience
- 100gramůArašídy
- 12kusůKuřecí stehna
- 4lžíceOcet rýžový
- 4lžíceOmáčka sojová světlá
- 6lžicOmáčka rybí
- 1kusGalgan
- 2lžíceCukr palmový
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaOmáčka k masu chilli česnek
- 6kusůKari listy
- 3špetkyPepř sečuánský
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1348 kcal
Bílkoviny
119 g
Tuky
92 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme kuřecí stehna, která vypereme a necháme okapat. Do marinády z rýžového octa, rybí a sójové omáčky, nastrouhaného kořene galgánu (asi 4 cm) a palmového cukru stehna na pár hodin naložíme.
- 2Na rozpáleném oleji v pánvi wok tato naložená stehna osmahneme. Během smažení je obracíme, dokud nejsou pěkně opečená. Ke stehnům přihodíme lístky kari, pepř sečuánský a česnekovou chilli omáčku.
- 3Potom stehna podlijeme vodou a pánev přikryjeme, necháme toto vše přibližně čtvrt hodiny podusit.
- 4Takto upravená stehna před podáním sypeme nasekanými burskými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.