Kuřecí maso s galgánem a kari

40 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1348 kcal
Bílkoviny
119 g
Tuky
92 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme kuřecí stehna, která vypereme a necháme okapat. Do marinády z rýžového octa, rybí a sójové omáčky, nastrouhaného kořene galgánu (asi 4 cm) a palmového cukru stehna na pár hodin naložíme.
  • 2
    Na rozpáleném oleji v pánvi wok tato naložená stehna osmahneme. Během smažení je obracíme, dokud nejsou pěkně opečená. Ke stehnům přihodíme lístky kari, pepř sečuánský a česnekovou chilli omáčku.
  • 3
    Potom stehna podlijeme vodou a pánev přikryjeme, necháme toto vše přibližně čtvrt hodiny podusit.
  • 4
    Takto upravená stehna před podáním sypeme nasekanými burskými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.