Kuřecí maso v medové marinádě s chilli papričkami
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet rýžový
- 1lžíceMed včelí
- 10kusůChilli paprička
- 100gramůŠalotka
- 200gramůBambusové výhonky
- 6lžicOlej rostlinný
- 1kusKoriandr čerstvý
- 600gramůKuřecí prsa
- 2lžíceOmáčka ústřicová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Potom maso naložíme na čtvrt hodiny do marinády, kterou umícháme z rýžového octa a medu. Bambusové výhonky pokrájíme na tenké proužky. Šalotku oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky nalámeme na kousky.
- 2Nejdříve ve woku rozpálíme olej a osmahneme chilli papričky, aby nebyly tak pálivé. Přidáme šalotku a vše ještě pár minut smažíme.
- 3Takto připravenou zeleninu dáme na stranu pánve.
- 4Jako další smažíme v pánvi kuřecí maso, které ještě dochutíme ústřicovou omáčkou.
- 5Do hotové směsi už zbývá jen přidat bambusové výhonky a ozdobit koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.