Kuřecí polévka s čínskými houbami
40 min.
Ingredience
- 6kostekBujón slepičí
- 1kilogramKuře
- 200gramůZelenina soup mix
- 50gramůNudle čínské vaječné
- 350gramůBambusové výhonky konzervované
- 1mililitrOmáčka sójová
- 1mililitrPasta Sambal Oelek
- 25gramůHouby Shitake sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
39 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čínské houby necháme odležet na pár hodin (3-4 hodiny) ve vodě, potom je osušíme a nakrájíme na tenké proužky.
- 2Uvaříme v hrnci 2,5l vody, přidáme kostku bujónu a mícháme, dokud se bujón nerozpustí. Do vody přidáme celé kuře a polévkovou zeleninu a opět přivedeme k varu, zmírníme teplotu a necháme zhruba 1 hodinu vařit na mírném ohni.
- 3Kuře po hodině vaření vyjmeme a obereme z něj maso, kosti a kůži vyhodíme. Maso pečlivě nakrájíme na malé kousíčky.
- 4Do polévky přihodíme nudle a houby, opět povaříme zhruba 10 minut.
- 5Do vývaru vrátíme maso, přidáme bambusové výhonky a necháme směs chvilku ohřívat. Podle chuti dochutíme sójovou omáčkou a sambal oelek.
- 6Polévku podáváme s krajícem křupavého opečeného chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.