Kuřecí polévka s čínskými houbami

40 min.
Čína

Ingredience

    • 6kostekBujón slepičí
    • 1kilogramKuře
    • 200gramůZelenina soup mix
    • 50gramůNudle čínské vaječné
    • 350gramůBambusové výhonky konzervované
    • 1mililitrOmáčka sójová
    • 1mililitrPasta Sambal Oelek
    • 25gramůHouby Shitake sušené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
39 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čínské houby necháme odležet na pár hodin (3-4 hodiny) ve vodě, potom je osušíme a nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    Uvaříme v hrnci 2,5l vody, přidáme kostku bujónu a mícháme, dokud se bujón nerozpustí. Do vody přidáme celé kuře a polévkovou zeleninu a opět přivedeme k varu, zmírníme teplotu a necháme zhruba 1 hodinu vařit na mírném ohni.
  • 3
    Kuře po hodině vaření vyjmeme a obereme z něj maso, kosti a kůži vyhodíme. Maso pečlivě nakrájíme na malé kousíčky.
  • 4
    Do polévky přihodíme nudle a houby, opět povaříme zhruba 10 minut.
  • 5
    Do vývaru vrátíme maso, přidáme bambusové výhonky a necháme směs chvilku ohřívat. Podle chuti dochutíme sójovou omáčkou a sambal oelek.
  • 6
    Polévku podáváme s krajícem křupavého opečeného chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.