Kuřecí prsty v těstíčku
55 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí prsa
- 300mililitrůOlej rostlinný
- Marináda
- 2lžíceOmáčka sójová
- 60mililitrůSherry brandy
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaCukr moučkový
- 100mililitrůVývar drůbeží
- Omáčka
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- Těstíčko
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2mililitryCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
55 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
283 mg
Cukr
999 mg
Postup přípravy
- 1Na marinádu nastrouháme zázvor a citronovou kůru a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Kuřecí maso nakrájíme na proužky široké cca 1 cm,vložíme do kameninové nádoby, přelijeme marinádou a necháme odležet cca 30 minut.
- 2Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku a citronovou šťávu. Ve vzniklém těstíčku obalíme kousky masa. Poté je osmažíme cca 5 minut dozlatova v oleji rozpáleném na 180 °C. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
- 3Připravíme omáčku. Marinádu přelijeme do hrnce, přidáme vývar a přivedeme k varu. Citronovou šťávu rozmícháme s kukuřičným škrobem a vzniklou pastu přidáme do vývaru. Mícháme do zhoustnutí.
- 4Podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.