Kuřecí prsty v těstíčku

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramKuřecí prsa
    • 300mililitrůOlej rostlinný
  • Marináda
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 60mililitrůSherry brandy
    • 1lžičkaZázvor celý
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 1lžičkaCukr moučkový
    • 100mililitrůVývar drůbeží
  • Omáčka
    • 100mililitrůVývar drůbeží
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
  • Těstíčko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
55 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
283 mg
Cukr
999 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na marinádu nastrouháme zázvor a citronovou kůru a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Kuřecí maso nakrájíme na proužky široké cca 1 cm,vložíme do kameninové nádoby, přelijeme marinádou a necháme odležet cca 30 minut.
  • 2
    Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku a citronovou šťávu. Ve vzniklém těstíčku obalíme kousky masa. Poté je osmažíme cca 5 minut dozlatova v oleji rozpáleném na 180 °C. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
  • 3
    Připravíme omáčku. Marinádu přelijeme do hrnce, přidáme vývar a přivedeme k varu. Citronovou šťávu rozmícháme s kukuřičným škrobem a vzniklou pastu přidáme do vývaru. Mícháme do zhoustnutí.
  • 4
    Podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.