Kuřecí řízky s česnekem a slaninou

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůKuřecí prsa
    • 3stroužkyČesnek
    • 4lžíceStrouhanka
    • 2kusyVejce slepičí
    • 5kusůCibule
    • 200mililitrůVývar drůbeží
    • 50gramůVepřové sádlo škvařené
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 8plátkůAnglická slanina
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky z kuřecích prsou lehce naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Maso potom obalíme ve strouhance (strouhanku dobře vmáčkneme do masa.) Nakonec řízky protáhneme v rozšlehaných vejcích a zprudka osmahneme na části sádla.
  • 2
    Remosku vymažeme zbylým sádlem a vyložíme 3 cibulemi nakrájenými na kolečka. Na cibuli rozložíme připravené řízky, posypeme je zbylou cibulí, poklademe plátky slaniny a zalijeme vývarem.
  • 3
    Pečeme asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.