Kuřecí řízky s česnekem a slaninou
55 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 3stroužkyČesnek
- 4lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 5kusůCibule
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 50gramůVepřové sádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8plátkůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Řízky z kuřecích prsou lehce naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Maso potom obalíme ve strouhance (strouhanku dobře vmáčkneme do masa.) Nakonec řízky protáhneme v rozšlehaných vejcích a zprudka osmahneme na části sádla.
- 2Remosku vymažeme zbylým sádlem a vyložíme 3 cibulemi nakrájenými na kolečka. Na cibuli rozložíme připravené řízky, posypeme je zbylou cibulí, poklademe plátky slaniny a zalijeme vývarem.
- 3Pečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.