Kuřecí špízy po japonsku
140 min.
Ingredience
- 3lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 500gramůKuřecí křídla
- 375mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 250mililitrůVíno Saké
- 375mililitrůOmáčka sójová
- 55gramůCukr moučkový
- 12kusůCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do větší mísy nalijeme studenou vodu a na 60 minut do ní namočíme kratší bambusové špejle.
- 2Rozpálíme grilovací pánev a kuřecí křídla na ní asi 15 minut grilujeme. Poté je odložíme stranou. Do hrnce nalijeme mirin a saké a přivedeme k varu.Poté přidáme sojovou omáčku, cukr a důkladně promícháme. Do směsi přidáme křídla a na mírném ohni 30 minut povaříme. Omáčku rozdělíme do dvou misek a do jedné přimícháme škrob. Omáčku se škrobem přelijeme do kastrolu a přivedeme k varu.
- 3Až zhoustne, odstavíme ji od sporáku.
- 4Kuřecí křídla pokrájíme na dvanáct stejných kousků. Na bambusové špejle střídavě napichujeme kuřecí kousky a jarní cibulku.
- 5Rozpálíme grilovací pánev a špízy grilujeme asi 4 minuty. Při grilování je potíráme omáčkou. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.