Kuřecí špízy po japonsku

140 min.
Japonsko

Ingredience

    • 3lžičkySolamyl - bramborový škrob
    • 500gramůKuřecí křídla
    • 375mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
    • 250mililitrůVíno Saké
    • 375mililitrůOmáčka sójová
    • 55gramůCukr moučkový
    • 12kusůCibulka jarní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší mísy nalijeme studenou vodu a na 60 minut do ní namočíme kratší bambusové špejle.
  • 2
    Rozpálíme grilovací pánev a kuřecí křídla na ní asi 15 minut grilujeme. Poté je odložíme stranou. Do hrnce nalijeme mirin a saké a přivedeme k varu.Poté přidáme sojovou omáčku, cukr a důkladně promícháme. Do směsi přidáme křídla a na mírném ohni 30 minut povaříme. Omáčku rozdělíme do dvou misek a do jedné přimícháme škrob. Omáčku se škrobem přelijeme do kastrolu a přivedeme k varu.
  • 3
    Až zhoustne, odstavíme ji od sporáku.
  • 4
    Kuřecí křídla pokrájíme na dvanáct stejných kousků. Na bambusové špejle střídavě napichujeme kuřecí kousky a jarní cibulku.
  • 5
    Rozpálíme grilovací pánev a špízy grilujeme asi 4 minuty. Při grilování je potíráme omáčkou. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.