Kuřecí špízy po thajsku
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 12kusůKafirové listy
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceKari pasta
- 1,5decilitryKokosové mléko
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 250gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do menší pánve dáme kari pastu a povaříme minutu, přilijeme polovinu kokosového mléka a přivedeme k varu. Vaříme, dokud se dvě třetiny nevypaří. Pánev odstavíme, vmícháme zbylé kokosové mléko a necháme zchladnout.
- 2Kuřecí prsa zbavená kostí a kůže nakrájíme na kousky a vmícháme do marinády, která vychladla. Zakryjeme a necháme dvě hodiny marinovat.
- 3Cibuli nakrájíme do trojúhelníčků a papriky na plátky. Kuřecí kousky vyndáme z marinády a napícháme na jehly, střídáme maso se zeleninou a limetkovými listy.
- 4Smícháme v misce olej, limetkovou šťávu a směsí přelijeme kebaby. Gřilujeme 15 minut, občas obrátíme a poléváme šťávou.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.