Kuřecí špízy po thajsku

45 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do menší pánve dáme kari pastu a povaříme minutu, přilijeme polovinu kokosového mléka a přivedeme k varu. Vaříme, dokud se dvě třetiny nevypaří. Pánev odstavíme, vmícháme zbylé kokosové mléko a necháme zchladnout.
  • 2
    Kuřecí prsa zbavená kostí a kůže nakrájíme na kousky a vmícháme do marinády, která vychladla. Zakryjeme a necháme dvě hodiny marinovat.
  • 3
    Cibuli nakrájíme do trojúhelníčků a papriky na plátky. Kuřecí kousky vyndáme z marinády a napícháme na jehly, střídáme maso se zeleninou a limetkovými listy.
  • 4
    Smícháme v misce olej, limetkovou šťávu a směsí přelijeme kebaby. Gřilujeme 15 minut, občas obrátíme a poléváme šťávou.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.