Kuřecí stehna dušená na mrkvi s hráškem
50 min.
Ingredience
- Dušená mrkev s hráškem
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 360gramůMrkev kořen
- 200gramůHrášek mražený
- 150mililitrůVoda pitná
- 2špetkySůl mořská
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaCitrónová šťáva
- Restované maso
- 500gramůKuřecí stehna
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkySůl mořská
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 0,25lžičkaZázvor celý
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí stehna zbavíme kůže, poté je vykostíme a maso nakrájíme na kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupanou a omytou mrkev pokrájíme na tenké plátky. V sítu promyjeme zmražený zelený hrášek.
- 2V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm orestujeme kousky masa dozlatova, ochutíme je solí, pepřem a zázvorem. Znovu je promícháme a smažíme ještě 1-2 minuty.
- 3V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm si krátce osmažíme mrkev, stále ji promícháváme asi 1-2 minuty. Pak k mrkvi přidáme maso i cibulí, hrášek, vodu, vše promícháme a pod poklicí dusíme 15-20 minut. Podle chuti pak dušenou mrkev dosolíme, podle chuti přimícháme cukr a přidáme citrónovou šťávu.
- 4Horkou mrkev s hráškem a masem dáme na talíře a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.