Kuřecí stehna s mátou

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 10gramůLimetková kůra
    • 20gramůMáta
    • 50gramůMed včelí
    • 50mililitrůLimetková šťáva
    • 1kilogramKuřecí stehna
    • 150gramůJogurt bílý
    • 50gramůSalát hlávkový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
170 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mátu, med a limetkovou šťávu důkladně rozmícháme v misce.
  • 2
    Vykostěná kuřecí stehna upravíme do úhledného tvaru (můžeme je upevnit pomocí párátek) a důkladně obalíme v mátové marinádě.
  • 3
    Maso marinujeme nejméně 30 minut, raději však přes noc. Rozložíme je do zapékací misky nebo na grilovací plech a grilujeme pod středně rozehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí dozlatova. Během grilování stehna několikrát obrátíme a potřeme marinádou. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené - šťáva vytékající z místa vpichu v nejsilnější části stehna musí být čirá.
  • 4
    Mezitím smícháme v misce jogurt, mátu a limetkovou kůru.
  • 5
    Hotová kuřecí stehna rozdělíme na talíře, případně z nich odstraníme párátka. Doplníme je listy salátu a omáčkou a podáváme s křupavým bílým pečivem. Přidáme-li vyzrálá třešňová rajčata, bude pokrm ještě lákavější.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.