Kuřecí stehna s mátou
40 min.
Ingredience
- 10gramůLimetková kůra
- 20gramůMáta
- 50gramůMed včelí
- 50mililitrůLimetková šťáva
- 1kilogramKuřecí stehna
- 150gramůJogurt bílý
- 50gramůSalát hlávkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
170 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mátu, med a limetkovou šťávu důkladně rozmícháme v misce.
- 2Vykostěná kuřecí stehna upravíme do úhledného tvaru (můžeme je upevnit pomocí párátek) a důkladně obalíme v mátové marinádě.
- 3Maso marinujeme nejméně 30 minut, raději však přes noc. Rozložíme je do zapékací misky nebo na grilovací plech a grilujeme pod středně rozehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí dozlatova. Během grilování stehna několikrát obrátíme a potřeme marinádou. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené - šťáva vytékající z místa vpichu v nejsilnější části stehna musí být čirá.
- 4Mezitím smícháme v misce jogurt, mátu a limetkovou kůru.
- 5Hotová kuřecí stehna rozdělíme na talíře, případně z nich odstraníme párátka. Doplníme je listy salátu a omáčkou a podáváme s křupavým bílým pečivem. Přidáme-li vyzrálá třešňová rajčata, bude pokrm ještě lákavější.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.