Kuřecí stehna s tandoori marinádou
60 min.
Ingredience
- 100gramůJogurt bílý
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusCitrony
- 4krajíceChléb celozrnný pšeničný
- 3lžíceTandoori Masala
- 600gramůKuřecí stehna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna očistíme od kůže a lehce maso osolíme. Stranou v misce smícháme jogurt a omáčku tandoori. Pořádně promícháme, směs vetřeme do masa. Uzavřeme pokličkou a necháme alespoň 5 hodin marinovat, ideálně však přes noc.
- 2Plech vymažeme olejem a stehna na něj rozložíme. Vše ještě přelijeme marinádou. Gril připravíme na nepřímé grilování. Plech dáme na rozpálený rošt grilu a grilujeme 40 minut. Pravidelně vše potíráme marinádou. Posledních pět minut přidáme na plech chléb na opečení.
- 3Kuřecí stehna ještě pokapeme citronovou šťávou a spolu s chlebem podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.