Kuřecí stehna v rajském protlaku se zeleninou

50 min.
Čína

Ingredience

    • 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
    • 4kusyKuřecí stehna
    • 4lžíceOcet rýžový
    • 2kusyPaprika červená
    • 2kusyPaprika žlutá
    • 1kusCibule
    • 4lžíceOlej rostlinný
    • 2lžíceCukr krupice
    • 8lžicKečup
    • 1lžíceProtlak rajčatový
    • 5kusůKoriandr čerstvý
    • 250gramůAnanas
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme kuřecí stehna, která zbavíme kůže, vykostíme. Maso zbavíme šlach a tvrdých blan. Potom maso nakrájíme na malé kousky, vypereme a osušíme v utěrce. Nakrájené maso ochutíme rýžovým octem a obalíme ho ve škrobové moučce Solamyl, promícháme.
  • 2
    Jako další si připravíme ananas a zeleninu. Omytou papriku zbavíme zrníček a dužiny, ananas oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kousky. Jako poslední vypereme a nakrájíme na proužky lístky koriandru.
  • 3
    Nejprve v pánvi zprudka osmažíme kuřecí maso. Po osmažení vyndáme maso ven z pánve. Potom osmažíme papriku s cibulí.
  • 4
    Jako další do pánve vložíme ananas, který prosladíme cukrem a přimícháme kečup s rajským protlakem. Vše podlijeme 250 ml vody a necháme pár minut povařit. Do této směsi vložíme zpět maso a vše spolu ještě chvíli podusíme. Koriandrové lístky vhodíme do směsi až nakonec.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.