Kuřecí stehna v rajském protlaku se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 4kusyKuřecí stehna
- 4lžíceOcet rýžový
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceCukr krupice
- 8lžicKečup
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 5kusůKoriandr čerstvý
- 250gramůAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme kuřecí stehna, která zbavíme kůže, vykostíme. Maso zbavíme šlach a tvrdých blan. Potom maso nakrájíme na malé kousky, vypereme a osušíme v utěrce. Nakrájené maso ochutíme rýžovým octem a obalíme ho ve škrobové moučce Solamyl, promícháme.
- 2Jako další si připravíme ananas a zeleninu. Omytou papriku zbavíme zrníček a dužiny, ananas oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kousky. Jako poslední vypereme a nakrájíme na proužky lístky koriandru.
- 3Nejprve v pánvi zprudka osmažíme kuřecí maso. Po osmažení vyndáme maso ven z pánve. Potom osmažíme papriku s cibulí.
- 4Jako další do pánve vložíme ananas, který prosladíme cukrem a přimícháme kečup s rajským protlakem. Vše podlijeme 250 ml vody a necháme pár minut povařit. Do této směsi vložíme zpět maso a vše spolu ještě chvíli podusíme. Koriandrové lístky vhodíme do směsi až nakonec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.