Kvas chlebový

23 min.
Evropa

Ingredience

    • 900mililitrůVoda pitná
    • 300gramůChléb celozrnný žitný
    • 30gramůCukr krupice
    • 3gramyDroždí
    • 2gramyHrozinky
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Několik dní starý chléb nakrájíme a propečeme v troubě zhruba na 3 minuty.
  • 2
    Opečený chléb vložíme do větší nádoby a zalijeme horkou vodou, takto necháme zhruba 4 hodiny stát.
  • 3
    Poté vodu scedíme a do chleba přidáme droždí a cukr, přikryjeme a necháme kvasit asi 6 hodin. Když kvas bude pěnit, opět jej scedíme, poté nalijeme do sklenic, přihodíme pár hrozinek a zavíčkujeme.
  • 4
    Sklenice přendáme na chladné místo, za dva dny je kvas hotový a může se dál používat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.