Kvas z červené řepy

20 min.
Polsko

Ingredience

    • 1kilogramČervená řepa
    • 2litryVoda pitná
    • 50gramůChléb celozrnný pšeničný
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
3 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
31 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řepu dobře omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do sklenice. Zalijeme ji převařenou teplou vodou.
  • 2
    Přidáme kousky tmavého chleba i s kůrkou, přikryjeme propíchaným papírem a umístíme na teplém místě.
  • 3
    Po několika dnech slijeme kvas do lahví a pevně zazátkujeme.
  • 4
    Kvas používáme při přípravě boršče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.