Kvas z červené řepy
20 min.
Ingredience
- 1kilogramČervená řepa
- 2litryVoda pitná
- 50gramůChléb celozrnný pšeničný
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
3 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
31 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Řepu dobře omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do sklenice. Zalijeme ji převařenou teplou vodou.
- 2Přidáme kousky tmavého chleba i s kůrkou, přikryjeme propíchaným papírem a umístíme na teplém místě.
- 3Po několika dnech slijeme kvas do lahví a pevně zazátkujeme.
- 4Kvas používáme při přípravě boršče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.