Kvašené bezinkové víno
25 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBezinky
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 4,5litryVoda pitná
- 10gramůDroždí
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
5 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Bezinky omyjeme, nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Cca 10 minut povaříme a přecedíme.
- 2Do šťávy přisypeme cukr, promícháme a vaříme dalších 5 minut. Necháme vychladnout a přelijme do čisté láhve o objemu 5l a postavíme do větší nádoby. Přidáme rozdrobené droždí, zakryjeme celofánem a necháme cca 3 týdny kvasit.
- 3Poté stáhneme víno do čistých láhví a uzavřeme. Podáváme po malých dávkách jako lék.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.