Kvašené bezinkové víno

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,5kilogramyBezinky
    • 1,5kilogramyCukr krystal
    • 4,5litryVoda pitná
    • 10gramůDroždí
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
5 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bezinky omyjeme, nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Cca 10 minut povaříme a přecedíme.
  • 2
    Do šťávy přisypeme cukr, promícháme a vaříme dalších 5 minut. Necháme vychladnout a přelijme do čisté láhve o objemu 5l a postavíme do větší nádoby. Přidáme rozdrobené droždí, zakryjeme celofánem a necháme cca 3 týdny kvasit.
  • 3
    Poté stáhneme víno do čistých láhví a uzavřeme. Podáváme po malých dávkách jako lék.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.