Kvašené víno z černého rybízu

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
63 g
Cukr
40 g
Vápník
87 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme a prolisujeme. Vzniklou šťávu rozředíme vlažnou vodou, přidáme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit.
  • 2
    Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a odložíme na teplé místo. Jakmile začné víno kvasit, přemístíme do chladné místnosti a necháme zcela vykvasit. Poté počkáme dalších několik dnů. Po odstátí stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu.
  • 3
    Po úplném vyčištění stáčíme do připravených lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.