Kvašené víno z černého rybízu
30 min.
Ingredience
- 3litryRybíz černý
- 800gramůCukr krystal
- 2,75litryVoda pitná
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
63 g
Cukr
40 g
Vápník
87 mg
Postup přípravy
- 1Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme a prolisujeme. Vzniklou šťávu rozředíme vlažnou vodou, přidáme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit.
- 2Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a odložíme na teplé místo. Jakmile začné víno kvasit, přemístíme do chladné místnosti a necháme zcela vykvasit. Poté počkáme dalších několik dnů. Po odstátí stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu.
- 3Po úplném vyčištění stáčíme do připravených lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.