Kvašené víno z moruší

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 4litryMoruše
    • 1kilogramCukr krystal
    • 1,5litryVoda pitná
    • 10gramůKyselina citrónová
    • 1lžičkaKulturní kvasinky
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
7 g
Cukr
132 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé moruše očistíme, rozmačkáme a při pokojové teplotě necháme 4 dny kvasit. Poté vylisujeme. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a necháme jej rozpustit.
  • 2
    Šťávu z moruší smícháme s cukerným roztokem, přidáme kyselinu citronovou a přelijeme do demižonu. Vložíme kvasinky, kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti k dokvašení. Necháme odstát dalších několik dnů a poté víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Odložíme, dokud se tekutina zcela nevyčistí, přelijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na chladném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.