Kvašené víno z moruší
30 min.
Ingredience
- 4litryMoruše
- 1kilogramCukr krystal
- 1,5litryVoda pitná
- 10gramůKyselina citrónová
- 1lžičkaKulturní kvasinky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
7 g
Cukr
132 g
Postup přípravy
- 1Zralé moruše očistíme, rozmačkáme a při pokojové teplotě necháme 4 dny kvasit. Poté vylisujeme. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a necháme jej rozpustit.
- 2Šťávu z moruší smícháme s cukerným roztokem, přidáme kyselinu citronovou a přelijeme do demižonu. Vložíme kvasinky, kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti k dokvašení. Necháme odstát dalších několik dnů a poté víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Odložíme, dokud se tekutina zcela nevyčistí, přelijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na chladném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.