Kvašený borůvkový sirup
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyBorůvky
- 500gramůCukr krystal
- 10gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
197 g
Vláknina
12 g
Cukr
175 g
Postup přípravy
- 1Borůvky přebereme, očistíme, otrháme stopky a na sítu důkladně propláchneme vodou. Vylisujeme a vzniklou šťávu necháme 2 dny zvolna kvasit. Poté scedíme přes plátno nebo stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do kastrolu a zprudka zahřejeme.
- 2Za stálého míchání postupně přisypeme cukr a jakmile se rozpustí, přidáme kyselinu citronovou. Odstraníme z povrchu pěnu a šťávu necháme projít varem.
- 3Rozdělíme do vyhřátých lahví a převážeme pergamenem nebo dvojitým celofánem. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme 30 minut.
- 4Po vychladnutí uložíme a uchováme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.