Kvašený sirup z rybízu
35 min.
Ingredience
- 2litryRybíz červený
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 10gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
178 g
Vláknina
9 g
Cukr
164 g
Postup přípravy
- 1Rybíz přebereme, otrháme ze stopek, propláchneme pod tekoucí vodou a vylisujeme. Odložíme a necháme při pokojové teplotě 2 dny kvasit. Poté scedíme přes plátno do kastrolu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.
- 2Přisypeme kyselinu citronovou a ihned odstavíme ze sporáku. Znovu scedíme přes plátno a rozlijeme do ohřátých lahví. Důkladně uzavřeme a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.