Kvašený sirup z rybízu

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
178 g
Vláknina
9 g
Cukr
164 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybíz přebereme, otrháme ze stopek, propláchneme pod tekoucí vodou a vylisujeme. Odložíme a necháme při pokojové teplotě 2 dny kvasit. Poté scedíme přes plátno do kastrolu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • 2
    Přisypeme kyselinu citronovou a ihned odstavíme ze sporáku. Znovu scedíme přes plátno a rozlijeme do ohřátých lahví. Důkladně uzavřeme a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.