Květák s hlívou ústřičnou
60 min.
Ingredience
- 1kusKvěták
- 50gramůMáslo
- 1kusCibule
- 200gramůHlíva ústřičná
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana
- 1špetkaVegeta
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.
- 2Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vývaru z květáku a podusíme doměkka.
- 3Podušenou hlívu smícháme s růžičkami květáku, dochutíme vegetou a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Pečeme 20-25 minut.
- 4Potom vše zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně (nebo v mléce) a dopečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.