Květák s hlívou ústřičnou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.
  • 2
    Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vývaru z květáku a podusíme doměkka.
  • 3
    Podušenou hlívu smícháme s růžičkami květáku, dochutíme vegetou a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Pečeme 20-25 minut.
  • 4
    Potom vše zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně (nebo v mléce) a dopečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.