Kynutá slaninová bábovka
70 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůAnglická slanina
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve vlažné vodě rozmícháme cukr, droždí a 2 lžíce mouky z odměřeného množství. Necháme asi 20 minut kynout.
- 2Potom vmícháme zbylou mouku, vejce, změklé máslo a sůl. Uhněteme těsto.
- 3Na pánvi nasucho osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky a na ní osmažíme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Po částečném vychladnutí směs opepříme a vmícháme do těsta.
- 4Těsto necháme vykynout, po vykynutí ještě jednou promísíme a vložíme do remosky vymazané olejem. Necháme nakynout a upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.