Kynutá slaninová bábovka

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 15gramůDroždí
    • 1kusVejce slepičí
    • 1lžičkaSůl
    • 50gramůMáslo
    • 1kusCibule
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 100gramůAnglická slanina
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlažné vodě rozmícháme cukr, droždí a 2 lžíce mouky z odměřeného množství. Necháme asi 20 minut kynout.
  • 2
    Potom vmícháme zbylou mouku, vejce, změklé máslo a sůl. Uhněteme těsto.
  • 3
    Na pánvi nasucho osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky a na ní osmažíme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Po částečném vychladnutí směs opepříme a vmícháme do těsta.
  • 4
    Těsto necháme vykynout, po vykynutí ještě jednou promísíme a vložíme do remosky vymazané olejem. Necháme nakynout a upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.