Kynuté bramborové koláčky

45 min.
Česká republika

Ingredience

      • 400gramůMouka pšeničná hrubá
      • 200gramůBrambory vařené
      • 30gramůMáslo čerstvé
      • 20gramůDroždí
      • 300mililitrůMléko polotučné
      • 1špetkaCukr krupice
      • 2kusyVejce slepičí
      • 1kusCukr vanilka
      • 200gramůPovidla švestková
      • 20gramůCukr moučkový
      • 1špetkaCitronová kůra
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    466 kcal
    Bílkoviny
    13 g
    Tuky
    8 g
    Sacharidy
    86 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    4 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Hrubou mouku smícháme s uvařenými, prolisovanými bramborami, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Ve vlažném mléce se špetkou cukru rozdrobíme droždí a když kvásek vykyne, přilijeme k mouce. Přidáme 1 vejce, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.
    • 2
      Na pracovní ploše těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Doprostřed každého čtverečku dáme 1 lžičku povidel a rohy spojíme. Koláčky urovnáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
    • 3
      Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 10-15 minut. Upečené koláčky poprášíme moučkovým cukrem.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.