Kynuté bramborové koláčky
45 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůBrambory vařené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůDroždí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůPovidla švestková
- 20gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hrubou mouku smícháme s uvařenými, prolisovanými bramborami, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Ve vlažném mléce se špetkou cukru rozdrobíme droždí a když kvásek vykyne, přilijeme k mouce. Přidáme 1 vejce, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.
- 2Na pracovní ploše těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Doprostřed každého čtverečku dáme 1 lžičku povidel a rohy spojíme. Koláčky urovnáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
- 3Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 10-15 minut. Upečené koláčky poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.