Kynuté buchty II
60 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůDroždí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůMléko polotučné
- 150gramůPovidla švestková
- 1baleníCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
945 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do části vlažného mléka vsypeme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, zbylý krupicový cukr, vejce, zbylé teplé mléko, 50g rozpuštěného másla a vzešlý kvásek.
- 3Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.
- 4Těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj kolečka. Na každé kolečko položíme lžičku povidel a těsto dobře zabalíme. Buchty potřeme zbylým rozpuštěným máslem a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme ještě 15 minut kynout.
- 5Buchty pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 20-30 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.