Kynuté buchty II

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
945 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do části vlažného mléka vsypeme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, zbylý krupicový cukr, vejce, zbylé teplé mléko, 50g rozpuštěného másla a vzešlý kvásek.
  • 3
    Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.
  • 4
    Těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj kolečka. Na každé kolečko položíme lžičku povidel a těsto dobře zabalíme. Buchty potřeme zbylým rozpuštěným máslem a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme ještě 15 minut kynout.
  • 5
    Buchty pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 20-30 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.