Kynuté buchty plněné švestkami

60 min.

Ingredience

    • 500gramůMouka polohrubá
    • 2decilitryMléko plnotučné
    • 5gramůMáslo jihočeské
    • 30gramůDroždí
    • 3lžíceCukr krupice
    • 2lžíceSádlo vepřové škvařené
    • 2kusyVejce slepičí
    • 20gramůCukr vanilka
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 300gramůŠvestky sušené
    • 4lžíceSkořice mletá
    • 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí, lžíci cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme mouku, 1 ks vejce, vanilkový cukr, cukr krupice, kypřící prášek, máslo, vylijeme kvásek a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké těsto, které dáme na teplé místo vykynout.
  • 2
    Na moukou vysypaný vál vylijeme vykynuté těsto, rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka, na každé položíme dvě švestky obalené ve skořicí, těsto pořádně spojíme a skládáme na sádlem vymazaný plech. Na plechu necháme ještě 10 minut vykynout, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut. Upečené koláče posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 28. 8. 2015
Kynuté buchty plněné švestkami
Klasický recept na dobré kynuté těsto. Náplně můžeme podle chuti obměňovat. Celé pečení zabere sice dost času, ale pokud ho děláte společně třeba s babičkou - Neni co řešit! 😍A odměna je opravdu sladká!!😋 Dobrá rada na závěr: buchty nevyklápějte úplně horké z pekáčku, roztrhly by se.....