Kynuté ovocném knedlíky s mákem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky propláchneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme je. Poté připravíme kvásek: ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr, smíchané suroviny necháme chvíli stát na teplém místě. Když kvásek vzejde, přimícháme do něj olej, jedno vejce a bezlepkové mouky. Prohnětením těchto surovin vypracujeme vláčné těsto, ze kterého lžící vykrajujeme hromádky, ty následně rozmačkáme dlaní na placičky a do každé placičky zabalíme půlku švestky. Každý knedlík dobře utěsníme prsty, aby ovoce nevypadlo. Připravené knedlíky necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Vykynuté knedlíky následně uvaříme v páře tak, že do nádoby s vodou vložíme pařák, který před umístěním do hrnce potřeme lžičkou másla. Zda jsou knedlíky již uvařené zjistíme, když jeden knedlík rozřízneme a na řezu nebude znát syrové těsto. Po uvaření každý knedlík okamžitě propíchneme, aby mohla uniknout pára. Knedlíky podáváme horké, každou porci posypeme dvěma lžícemi moučkového cukru, lžící rozpuštěného másla a lžící mletého máku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 25. 9. 2015
Kynuté ovocném knedlíky s mákem
Dobrota. Povedly se. Jen se po nich zaprášilo. Syna sice už máme zatěžovat lepkem, ale ještě musím spotřebovat zbylé zásoby. Miluje je s mákem.