Kynuté ovocném knedlíky s mákem
60 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr krystal
- 1kusVejce slepičí
- 260gramůMouka bezlepková
- 260gramůMouka bezlepková Mantler
- 260gramůMouka bezlepková Jizerka
- 400mililitrůMléko polotučné
- 0,5kilogramŠvestky
- Servírujeme s
- 8lžicCukr moučkový
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceMák mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Švestky propláchneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme je. Poté připravíme kvásek: ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr, smíchané suroviny necháme chvíli stát na teplém místě. Když kvásek vzejde, přimícháme do něj olej, jedno vejce a bezlepkové mouky. Prohnětením těchto surovin vypracujeme vláčné těsto, ze kterého lžící vykrajujeme hromádky, ty následně rozmačkáme dlaní na placičky a do každé placičky zabalíme půlku švestky. Každý knedlík dobře utěsníme prsty, aby ovoce nevypadlo. Připravené knedlíky necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Vykynuté knedlíky následně uvaříme v páře tak, že do nádoby s vodou vložíme pařák, který před umístěním do hrnce potřeme lžičkou másla. Zda jsou knedlíky již uvařené zjistíme, když jeden knedlík rozřízneme a na řezu nebude znát syrové těsto. Po uvaření každý knedlík okamžitě propíchneme, aby mohla uniknout pára. Knedlíky podáváme horké, každou porci posypeme dvěma lžícemi moučkového cukru, lžící rozpuštěného másla a lžící mletého máku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 25. 9. 2015
Kynuté ovocném knedlíky s mákem
Dobrota. Povedly se. Jen se po nich zaprášilo. Syna sice už máme zatěžovat lepkem, ale ještě musím spotřebovat zbylé zásoby. Miluje je s mákem.