Kynuté piškotové řezy
50 min.
Ingredience
- 210gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 20gramůDroždí
- 50mililitrůMléko polotučné
- 350gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceKrupice dětská
- 6lžicMarmeláda malinová
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V míse umícháme žloutky s 200g másla a 100g moučkového cukru do pěny. Vlažné mléko osladíme lžičkou cukru, rozdrobíme do něj droždí a necháme vykynout kvásek. Hrubou mouku spolu s vykynutým kváskem vmícháme do pěny a vše zlehka promícháme. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a krupičkou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Plech vyjmeme a korpus potřeme marmeládou a ušlehaným sněhem z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý moučkový cukr. Moučník dopékáme ještě 10-15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.