Kynuté placičky s citronovou kůrou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z droždí, cukru krupice a teplého mléka necháme vzejít kvásek. Citrony dobře omyjeme a nastrouháme z nich kůru. V míse utřeme žloutky s moučkovým cukrem, přidáme mouku a kvásek a hněteme. Postupně vmícháme rozpuštěné máslo a citronovou kůru a vypracujeme nelepivé těsto. Nakonec jemně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků a těsto necháme půl hodiny kynout. Na rozpáleném na lívanečníku (případně normální pánvi) upečeme slabší placičky z obou stran dozlatova a ještě teplé je pak slepujeme (vždy dvě placičky k sobě) marmeládou, poté je posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.