Kynuté placičky s citronovou kůrou
45 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 2decilitryMléko polotučné
- 20gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCitrony
- 200gramůMarmeláda jahodová
- 30gramůCukr vanilka
- 150gramůCukr moučkový
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Z droždí, cukru krupice a teplého mléka necháme vzejít kvásek. Citrony dobře omyjeme a nastrouháme z nich kůru. V míse utřeme žloutky s moučkovým cukrem, přidáme mouku a kvásek a hněteme. Postupně vmícháme rozpuštěné máslo a citronovou kůru a vypracujeme nelepivé těsto. Nakonec jemně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků a těsto necháme půl hodiny kynout. Na rozpáleném na lívanečníku (případně normální pánvi) upečeme slabší placičky z obou stran dozlatova a ještě teplé je pak slepujeme (vždy dvě placičky k sobě) marmeládou, poté je posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.