Kynuté plněné buchty
60 min.
Ingredience
- Kynuté těsto na různé buchty [40043]
- 4gramyCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 42gramůDroždí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500decilitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka polohrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Maková náplň [1516]
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 4lžíceCukr krupice
- 300gramůMák mletý
- 500mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2986 kcal
Bílkoviny
178 g
Tuky
123 g
Sacharidy
291 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kynuté těsto na různé buchty [40043]:
- 2Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme jednu lžičku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- 3Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, přidáme žloutky, rozpuštěné vlažné máslo a vypracujeme hladké těsto, které odložíme na teplé místo vykynout.
- 4Vykynuté těsto přeložíme na moukou vysypaný vál a pokračujeme v dalším postupu podle toho, nač chceme kynuté těsto použít.
- 6Maková náplň [1516]:
- 7Mletý mák nasypeme do vařícího mléka. Za občasného promíchání zvolna vaříme.
- 8Když mák nabobtná, přidáme cukr, strouhanou kůru z omytého citronu a skořici. Vše krátce povaříme a za občasného promíchání necháme vychladnout.
- 9Hotovou náplň ihned použijeme k plnění.
- 11Buchty: Připravené vykynuté těsto rozprostřeme nebo rozválíme do tvaru obdélníku na pracovní ploše poprášené hladkou moukou. Nakrájíme z něj 20 stejných čtverečků.
- 12Do středu každého čtverečku dáme asi lžičku makové náplně a těsto zabalíme.
- 13Buchty urovnáme do pekáče vymazaného olejem (nebo jiným tukem) a každou buchtu ještě po stranách olejem potřeme, aby se při pečení neslepily. Pokud buchty nevyplní celý pekáč, vytvarujeme z alobalu ohrádku, která zabrání jejich rozpečení.
- 14Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.