Kynuté řezy s mandlemi a rozinkami

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůMouka polohrubá
    • 120mililitrůMléko polotučné
    • 1lžíceRum
    • 1lžíceTuk
    • 1kusVaječný žloutek slepičí
    • 60gramůMáslo čerstvé
    • 40gramůCukr moučkový
    • 1špetkaSůl
    • 1lžíceHrozinky
    • 1lžíceKandovaná citronová kůra
    • 15gramůDroždí
    • 1lžíceMandle plátky
    • 1baleníCukr vanilka
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
35 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, lžičku cukru a 2 lžíce mouky. Kvásek necháme kynout na teplém místě asi 20 minut.
  • 2
    Potom přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, mouku, rum, změklé máslo, žloutek a špetku soli. Umícháme řidší těsto, do kterého vmícháme nasekané mandle, kandovanou kůru a rozinky.
  • 3
    Těsto ihned nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Povrch uhladíme a těsto ještě necháme vykynout.
  • 4
    Pečeme asi 40 minut, po vychladnutí nakrájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.