Kynuté řezy s mandlemi a rozinkami
65 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 120mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceRum
- 1lžíceTuk
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1lžíceHrozinky
- 1lžíceKandovaná citronová kůra
- 15gramůDroždí
- 1lžíceMandle plátky
- 1baleníCukr vanilka
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
35 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, lžičku cukru a 2 lžíce mouky. Kvásek necháme kynout na teplém místě asi 20 minut.
- 2Potom přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, mouku, rum, změklé máslo, žloutek a špetku soli. Umícháme řidší těsto, do kterého vmícháme nasekané mandle, kandovanou kůru a rozinky.
- 3Těsto ihned nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Povrch uhladíme a těsto ještě necháme vykynout.
- 4Pečeme asi 40 minut, po vychladnutí nakrájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.