Kynuté těsto na různé buchty
15 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 2decilitryMléko polotučné
- 30gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 42gramůDroždí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme jednu lžičku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, přidáme žloutky, rozpuštěné vlažné máslo a vypracujeme hladké těsto, které odložíme na teplé místo vykynout.
- 3Vykynuté těsto přeložíme na moukou vysypaný vál a pokračujeme v dalším postupu podle toho, nač chceme kynuté těsto použít.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.