Kynuté těsto na různé buchty

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme jednu lžičku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, přidáme žloutky, rozpuštěné vlažné máslo a vypracujeme hladké těsto, které odložíme na teplé místo vykynout.
  • 3
    Vykynuté těsto přeložíme na moukou vysypaný vál a pokračujeme v dalším postupu podle toho, nač chceme kynuté těsto použít.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.