Kynutý koláč jahodový s mandlemi
70 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 130gramůMáslo čerstvé
- 25gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 30gramůDroždí
- 80mililitrůMléko polotučné
- 25gramůTuk
- 300gramůJahody zahradní
- 20gramůMandle plátky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
863 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme máslo, rozdrobené droždí, přilijeme mléko, žloutky, promícháme a důkladně prohněteme. Necháme v teple vykynout.
- 2Těsto vyválíme na velikost plechu, plech pomažeme tukem, těsto na něj položíme, posypeme půlkami jahod, ze zbylých bílků vyšleháme lehký sníh a jahody sněhem polijeme. Zasypeme plátky mandlí a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 40 minut.
- 3Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.