Kynutý koláč jahodový s mandlemi

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
863 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme máslo, rozdrobené droždí, přilijeme mléko, žloutky, promícháme a důkladně prohněteme. Necháme v teple vykynout.
  • 2
    Těsto vyválíme na velikost plechu, plech pomažeme tukem, těsto na něj položíme, posypeme půlkami jahod, ze zbylých bílků vyšleháme lehký sníh a jahody sněhem polijeme. Zasypeme plátky mandlí a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 40 minut.
  • 3
    Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.