Kynutý koláč s borůvkami a sněhem z bílků

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich a krupicového cukru tuhý sníh.
  • 3
    Do hrnku rozdrobíme 20 g droždí, přidáme 2 lžičky moučkového cukru a 4 lžíce mléka, promícháme a kvásek necháme přikrytý utěrkou na teplém místě 15 minut kynout.
  • 4
    Ve velké míse smícháme mouku se žloutky, máslem a kváskem, uhněteme těsto, vyválíme, rozložíme na plech s pečicím papírem a necháme 30 minut kynout. Vykynuté těsto posypeme borůvkami a koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 5
    Před koncem pečení na koláč rozetřeme sníh z bílků a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.