Kynutý koláč s borůvkami a sněhem z bílků
90 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 2lžičkyCukr moučkový
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 0,5kilogramBorůvky
- 250gramůCukr krupice
- 4lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich a krupicového cukru tuhý sníh.
- 3Do hrnku rozdrobíme 20 g droždí, přidáme 2 lžičky moučkového cukru a 4 lžíce mléka, promícháme a kvásek necháme přikrytý utěrkou na teplém místě 15 minut kynout.
- 4Ve velké míse smícháme mouku se žloutky, máslem a kváskem, uhněteme těsto, vyválíme, rozložíme na plech s pečicím papírem a necháme 30 minut kynout. Vykynuté těsto posypeme borůvkami a koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 5Před koncem pečení na koláč rozetřeme sníh z bílků a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.