Kynutý skořicový věnec se sušeným ovocem a medem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené ovoce zalijeme 3/4 l vody a necháme 60 minut namáčet. Mezitím do mísy nasypeme mouku, do důlku uprostřed rozdrobíme droždí, promícháme s vlažným mlékem, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout cca 20 minut.
  • 2
    Poté ke kvásku rozklepneme vejce, přidáme žloutek, máslo, lžíci medu a skořici a zpracujeme na hladké těsto. Zakryté v míse necháme kynout dalších 30 minut.
  • 3
    Těsto přemístíme do tukem vymazané formy na věnec, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 30 minut. Mezitím povaříme ovoce ve vodě, v níž se namáčelo, doměkka. Dochutíme medem a podáváme ke skořicovému věnci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.