Kynutý skořicový věnec se sušeným ovocem a medem
45 min.
Ingredience
- 100gramůMeruňky sušené
- 100gramůŠvestky sušené
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůDroždí
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMed včelí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSkořice mletá
- 100gramůKřížaly (sušená jablka)
- 750mililitrůVoda pitná
- 2lžíceTuk
- 0,25litrMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Sušené ovoce zalijeme 3/4 l vody a necháme 60 minut namáčet. Mezitím do mísy nasypeme mouku, do důlku uprostřed rozdrobíme droždí, promícháme s vlažným mlékem, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout cca 20 minut.
- 2Poté ke kvásku rozklepneme vejce, přidáme žloutek, máslo, lžíci medu a skořici a zpracujeme na hladké těsto. Zakryté v míse necháme kynout dalších 30 minut.
- 3Těsto přemístíme do tukem vymazané formy na věnec, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 30 minut. Mezitím povaříme ovoce ve vodě, v níž se namáčelo, doměkka. Dochutíme medem a podáváme ke skořicovému věnci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.