Kynutý šnečí koláč
65 min.
Ingredience
- 160gramůMouka polohrubá
- 110mililitrůVoda pitná
- 30gramůCukr krupice
- 10gramůDroždí
- 40gramůHera
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 250gramůNáplň tvarohová
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve vlažné vodě rozmícháme cukr, droždí a 2 lžíce z uvedeného množství hladké mouky. Necháme kynout kvásek asi 15 minut.
- 2Potom přidáme změklou Heru, žloutek, zbylou hladkou i polohrubou mouku, špetku soli a citronovou šťávu. Vymísíme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- 3Vykynuté těsto propracujeme, rozválíme a potřeme náplní. Svineme jako závin. Ze závinu nakrájíme řezy dlouhé asi 4 cm a urovnáme je řeznou plochou dolů do máslem vymazané remosky. Necháme ještě nakynout.
- 4Koláč pečeme 30-40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.