Kynutý šnečí koláč

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlažné vodě rozmícháme cukr, droždí a 2 lžíce z uvedeného množství hladké mouky. Necháme kynout kvásek asi 15 minut.
  • 2
    Potom přidáme změklou Heru, žloutek, zbylou hladkou i polohrubou mouku, špetku soli a citronovou šťávu. Vymísíme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  • 3
    Vykynuté těsto propracujeme, rozválíme a potřeme náplní. Svineme jako závin. Ze závinu nakrájíme řezy dlouhé asi 4 cm a urovnáme je řeznou plochou dolů do máslem vymazané remosky. Necháme ještě nakynout.
  • 4
    Koláč pečeme 30-40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.