Kyprý pudink
50 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
31 g
Cukr
17 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přidáme máslo, cukr, mouku, povaříme několik minut do zhoustnutí. Hrnec odstavíme, přimícháme rozkvedlané žloutky a sníh z bílků. Formičky naplníme pudinkem, vložíme do většího hrnce s pokličkou, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 1/2 hodiny.
- 2Pudink podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.