Kysel z černého rybízu
30 min.
Ingredience
- 150gramůRybíz černý
- 140gramůCukr krupice
- 50gramůSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
51 g
Cukr
34 g
Vápník
21 mg
Postup přípravy
- 1Přebraný a omytý rybíz protřeme sítem a šťávu necháme stát v zakryté nádobě. Rozmačkané bobule zalijeme asi 1/2 l studené vody, povaříme a procedíme.
- 2Odvar přivedeme do varu, přidáme cukr a škrobovou moučku rozmíchanou ve studené vodě. Odstavíme z ohně, přilijeme syrovou šťávu a promícháme.
- 3Kysely připravujeme stejným způsobem i z jiných bobulovin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.