Kysel z černého rybízu

30 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
51 g
Cukr
34 g
Vápník
21 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebraný a omytý rybíz protřeme sítem a šťávu necháme stát v zakryté nádobě. Rozmačkané bobule zalijeme asi 1/2 l studené vody, povaříme a procedíme.
  • 2
    Odvar přivedeme do varu, přidáme cukr a škrobovou moučku rozmíchanou ve studené vodě. Odstavíme z ohně, přilijeme syrovou šťávu a promícháme.
  • 3
    Kysely připravujeme stejným způsobem i z jiných bobulovin.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.