Kyškový moučník
55 min.
Ingredience
- 2lžičkySoda jedlá
- 200gramůTuk Hera jedlý
- 1hrnekCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrnekMléko kefírové
- 1hrnekKokos - mletý (Kopra)
- 2lžíceKakao - prášek
- 3lžíceMarmeláda jahodová
- 1lžičkaSkořice mletá
- 100gramůČokoláda hořká
- 2hrnkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme cukr, vejce a heru do pěny.
- 2Poté přidáme hrnek kyšky.
- 3Připravíme si hladkou mouku, do které dáme dvě lžičky jedlé sody a dvě lžíce kakaa.
- 4Po lžících ji přidáváme do mísy.
- 5Vypracujeme těsto, do kterého přidáme lžičku skořice.
- 6Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme na 150 stupňů.
- 7Poté necháme vychladnout, namažeme marmeládou a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Povrch posypeme kokosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.