Kyškový moučník

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2lžičkySoda jedlá
    • 200gramůTuk Hera jedlý
    • 1hrnekCukr krupice
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1hrnekMléko kefírové
    • 1hrnekKokos - mletý (Kopra)
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 3lžíceMarmeláda jahodová
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 2hrnkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme cukr, vejce a heru do pěny.
  • 2
    Poté přidáme hrnek kyšky.
  • 3
    Připravíme si hladkou mouku, do které dáme dvě lžičky jedlé sody a dvě lžíce kakaa.
  • 4
    Po lžících ji přidáváme do mísy.
  • 5
    Vypracujeme těsto, do kterého přidáme lžičku skořice.
  • 6
    Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme na 150 stupňů.
  • 7
    Poté necháme vychladnout, namažeme marmeládou a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Povrch posypeme kokosem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.