Labutě z odpalovaného těsta
80 min.
Ingredience
- Náplň
- 150mililitrůKrém cukrářský
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVoda pitná
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
591 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme máslo, vodu a zahříváme, až směs začne vřít. Hrnec odstavíme, přidáme mouku a mícháme, až se těsto začne lepit na stěny a vytvoří kouli. Přidáme vejce, jedno po druhém a zpracujeme tak, aby těsto bylo hladké.
- 2Část těsta přendáme do sáčku na zdobení s kulatým otvorem o průměru asi 1 cm. Na vymazaný plech vytlačíme 7,5 cm dlouhé esovité labutí krky s malým kopečkem na začátku, který tvoří hlavu. Ze zbytku těsta vytvoříme 8 kopečků ve vzdálenosti 7,5 cm od sebe. Vlhkým prstem jemně uhladíme těsto do tvaru oblých bochánků. Krky pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 20 minut, necháme vychladnout. Bochánky pečeme ještě 45-50 minut, necháme vychladnout.
- 3Náplň připravíme z ušlehané smetany, metlou přimícháme pudinkový nebo žloutkový krém.
- 4Vršek bochánku odřízneme v 1/3 a odložíme. Lžící dáme do každého spodního dílu bochánku trochu krému. Odložené vršky rozřízneme na polovinu a umístíme na povrch krému jako křídla. Krky zasadíme do náplně. Ihned podáváme nebo necháme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.