Labužnické šunkové závitky
60 min.
Ingredience
- 125mililitrůVoda pitná
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyPórek
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceVegeta
- 250gramůZakysaná smetana
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 150gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Omytý pórek nakrájíme na špalíčky a podusíme asi 5 minut ve 125 ml vody. Scedíme a tekutinu zachytíme.
- 2Pórek zavineme do rozpůlených plátků šunky a závitky urovnáme do zapékací mísy.
- 3Žampiony opékáme na oleji na pánvi asi 5 minut. Přilijeme tekutinu z uvařeného pórku, vmícháme vegetu a necháme přejít varem. Omáčkou zalijeme závitky, přelijeme je zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.