Lahodná káva

23 min.

Ingredience

  • Kakaová kašička
    • 3lžičkyKakao
    • 4lžičkyCukr moučkový
    • 4lžičkySmetana 33% (šlehačka)
  • Silná káva
    • 21gramůKáva zrnková
    • 3decilitryVoda pitná
  • Šlehačka
    • 4decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
47 g
Sacharidy
12 g
Cukr
7 g
Vápník
95 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme silnou kávu: do džezvy (konvička kónického tvaru) nalijeme 1 dl studené vody, přidáme 7 g velmi jemně namleté kávy a přivedeme k varu. Jakmile káva zpění a naplní konvičku až po okraj, ihned ji odstavíme z plotny, necháme pěnu opadnout. Toto zpěnění opakujeme 2 x. Poté necháme usadit kávovou sedlinu. Kávu scedíme do džbánku a uchováme horkou. Takto připravíme kávu ještě dvakrát. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku.
  • 2
    Kvalitní kakao důkladně smícháme v porcelánové nádobě s moučkovýnm cukrem. Poté pomalu (za stálého míchání) přiléváme smetanu, až se utvoří hladká a lesklá kašička, kterou zalijeme vařící vodou, přilijeme horkou silnou kávu, rozdělíme do vyšších skleněných pohárů, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.