Lahodná zeleninová polévka
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůČočka červená
- 1kusBobkový list
- 1kusRajčata
- 1kusCibulka jarní
- 1kusMrkev kořen
- 0,5litrVývar zeleninový
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, stonek celeru očistíme, mrkev oloupeme a vše nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu na něm minutu podusíme.
- 2Přidáme vypranou červenou čočku, vývar, vodu, bobkový list, tymián a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme 15 minut při mírné teplotě, až je zelenina měkká.
- 3Rajče spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme semínka. Nakrájíme na kostičky vložíme do polévky a vaříme 10 minut pod pokličkou.
- 4Vyjmeme bobkový list. Polévku nalijeme do talířů a posypeme kolečky jarní cibulky. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.