Lahodná zeleninová polévka

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, stonek celeru očistíme, mrkev oloupeme a vše nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu na něm minutu podusíme.
  • 2
    Přidáme vypranou červenou čočku, vývar, vodu, bobkový list, tymián a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme 15 minut při mírné teplotě, až je zelenina měkká.
  • 3
    Rajče spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme semínka. Nakrájíme na kostičky vložíme do polévky a vaříme 10 minut pod pokličkou.
  • 4
    Vyjmeme bobkový list. Polévku nalijeme do talířů a posypeme kolečky jarní cibulky. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.