Lahodné cuketové muffiny s pomerančovou polevou
60 min.
Ingredience
- Na vytření a vysypání formiček
- 200lžicMouka polohrubá
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Pomerančová poleva
- 4lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceLikér pomerančový
- 150gramůCukr moučkový
- Těsto
- 50gramůKandovaná pomerančová kůra
- 50gramůKandovaná citronová kůra
- 250gramůCuketa
- 100gramůOřechy lískové
- 1kusPomeranč
- 200gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 150gramůSmetana
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 1kusSkořicový cukr
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1508 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
72 g
Sacharidy
200 g
Vláknina
9 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Kandovanou pomerančovou a citrónovou kůru pokrájíme na kostičky.
- 2Omytou a očištěnou cuketu oloupeme, zbavíme semínek a jemně strouháme. Lískové oříšky také nastrouháme. Dobře omytý pomeranč odsušíme, kůru postrouháme a šťávu vymačkáme. Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
- 3Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme vyšlehané vejce se smetanou, olej, nastrouhanou pomerančovou kůru z celého pomeranče, 0,7 dl šťávy z pomeranče, strouhanou cuketu, lískové oříšky, kandovanou pomerančovou i citrónovou kůru, cukr, skořicový cukr a směs důkladně promícháme.
- 4Formičky naplníme do dvou třetin a dáme je péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout. Vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků. Připravíme pomerančovou polevu: v misce do hladka vymícháme moučkový cukr s přecezenou pomerančovou šťávou a pomerančovým likérem. Vychladlé muffiny potřeme polevou, jakmile zatuhne, servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.