Lahodné cuketové muffiny s pomerančovou polevou

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1508 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
72 g
Sacharidy
200 g
Vláknina
9 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kandovanou pomerančovou a citrónovou kůru pokrájíme na kostičky.
  • 2
    Omytou a očištěnou cuketu oloupeme, zbavíme semínek a jemně strouháme. Lískové oříšky také nastrouháme. Dobře omytý pomeranč odsušíme, kůru postrouháme a šťávu vymačkáme. Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
  • 3
    Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme vyšlehané vejce se smetanou, olej, nastrouhanou pomerančovou kůru z celého pomeranče, 0,7 dl šťávy z pomeranče, strouhanou cuketu, lískové oříšky, kandovanou pomerančovou i citrónovou kůru, cukr, skořicový cukr a směs důkladně promícháme.
  • 4
    Formičky naplníme do dvou třetin a dáme je péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout. Vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků. Připravíme pomerančovou polevu: v misce do hladka vymícháme moučkový cukr s přecezenou pomerančovou šťávou a pomerančovým likérem. Vychladlé muffiny potřeme polevou, jakmile zatuhne, servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.