Lahodný likér z lesních jahod

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1,2kilogramyJahody lesní
    • 2mililitryPektolytický enzym
    • 50gramůCukr hroznový (glukóza)
    • 250mililitrůSirup cukrový
    • 300mililitrůSlivovice
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
530 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lesní jahody (nejlépe posbírané po ránu) nahrubo rozmačkáme, dáme do nerezového hrnce a kaši zahřejeme jen na 35°C. Přidáme 2 ml pektolytického enzymu, promícháme a po 15 minutách jahodovou směs prolisujeme. Vše musí probíhat rychle.
  • 2
    K 700 ml šťávy velmi rychle přimícháme 300 ml 96% alkoholu. Vychladíme a necháme 24 hodin v chladu a temnu odstát. Pak přimícháme 50 g glukózy a 250 ml cukrového sirupu. Likér ochutíme kyselinou citrónovou, přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 2-3 týdny.
  • 3
    Do lahví můžeme přidat při konzumaci celé lesní jahody.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.