Lahodný likér z lesních jahod
35 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyJahody lesní
- 2mililitryPektolytický enzym
- 50gramůCukr hroznový (glukóza)
- 250mililitrůSirup cukrový
- 300mililitrůSlivovice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
530 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Lesní jahody (nejlépe posbírané po ránu) nahrubo rozmačkáme, dáme do nerezového hrnce a kaši zahřejeme jen na 35°C. Přidáme 2 ml pektolytického enzymu, promícháme a po 15 minutách jahodovou směs prolisujeme. Vše musí probíhat rychle.
- 2K 700 ml šťávy velmi rychle přimícháme 300 ml 96% alkoholu. Vychladíme a necháme 24 hodin v chladu a temnu odstát. Pak přimícháme 50 g glukózy a 250 ml cukrového sirupu. Likér ochutíme kyselinou citrónovou, přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 2-3 týdny.
- 3Do lahví můžeme přidat při konzumaci celé lesní jahody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.