Lahodný moučník

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
29 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme vejce se 180g moučkového cukru. Zvolna přiléváme olej a potom přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudink. V kastrůlku nebo v pánvi necháme zkaramelizovat zbylý cukr, přidáme rozpuštěné máslo. Vhodnou formu vyložíme pečícím papírem. Karamel do ní nalijeme, poklademe plátky omytých, oloupaných jablek a zalijeme těstem. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Po upečení vyklopíme, opatrně odstraníme pečicí papír a povrch koláče potřeme meruňkovou marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 22. 2. 2017
Lahodný moučník
Příjemný vlhký dortík. Trošku jsem změnila postup: nejdív jsem připravila máslový karamel (mimochodem, právě on dodává moučníku skvělou chuť), nalila do formy, vyskládala jablka a nakonec jsem připravila těsto. Bála jsem se otiž, že kdybych podle postupu nejdříve dělala těsto, že mi spadne, než udělám karamel a jablka a asi b to tak dopadlo. Pekla jsem v klasické dortové formě průměr 26 cm. Meruňkovým džemem jsem už nepotírala, na nás by to bylo už moc sladké, naopak jsem se sladkost snažila snížit trochou zakysané smetany. Hodnotím kladně.