Lahůdkové řezy
40 min.
Ingredience
- 80gramůCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMarmeláda meruňková
- 1kusCitrony
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMandle plátky
- 2lžíceCukrové zdobení
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
552 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Žloutky, cukr, citronovou šťávu a kůru utřeme do pěny. Pevný sníh ušlehaný z bílků spolu s moukou a rozpuštěným, vychladlým máslem zlehka přimícháme k utřeným žloutkům.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.
- 3Upečené těsto podélně rozkrojíme, jeden díl potřeme marmeládou, přiložíme druhý díl a nakrájíme řezy. Ozdobíme je ušlehanou smetanou, plátky mandlí a barevným cukrovým sypáním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.