Lahůdkové řezy

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
552 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky, cukr, citronovou šťávu a kůru utřeme do pěny. Pevný sníh ušlehaný z bílků spolu s moukou a rozpuštěným, vychladlým máslem zlehka přimícháme k utřeným žloutkům.
  • 2
    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.
  • 3
    Upečené těsto podélně rozkrojíme, jeden díl potřeme marmeládou, přiložíme druhý díl a nakrájíme řezy. Ozdobíme je ušlehanou smetanou, plátky mandlí a barevným cukrovým sypáním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.