Lámanec s mlékem a medem
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 160gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůTuk
- 200gramůMed včelí
- 150gramůOřechy lískové
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
41 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, 100 gramů drcených ořechů, přidáme vejce, máslo, přilijeme 50 ml mléka a vypracujeme těsto, které vyválíme na tenkou placku. Plech vymažeme tukem, položíme na něj placku z těsta, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 20 minut.
- 2Upečenou placku nalámeme na menší kousky, vložíme do mísy, zalijeme horkým mlékem a necháme nasáknout. Kaši rozdělíme na talíře, posypeme zbylými oříšky a polijeme medem.
- 3Podáváme jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.